Random selection of work + Archive

JUBILÆUMSPROJEKTET

Tønder Festival 2017-2024

 

Forfatter Sanne Flyvbjerg og billedkunstner Søren Assenholt laver portrætter af kunstnere og gæster på Tønder Festival. Alle portrætter er baseret på personlige møder og går bagom musikken igennem samtaler om de steder og rødder, der former os.

De første værker udstilles i år, og kan ses både på festivalpladsen og på Tønder Kunstmuseum (Pumpehuset). Hvert år samler kunstnerne materiale til næste års udstilling, så galleriet af portrætter vokser år efter år.

Projektet startede i 2017 og vil kulminere med en stor udstilling i anledning af festivalens 50 års jubilæum i 2024.

Kunstnerne har arbejdet sammen i 9 år med diverse udstillinger og udgivelser. De blander deres interesse for erindring og gamle fortællinger med moderne greb. Og så brænder de for at forene litteratur og billedkunst med musikken.

SMEDENS DIGTE

X-rummet, Asnæs

(i samarbejde med Sanne Flyvbjerg)

 

"Smed [smeð]: Smeden er en håndværker, en mager af træ, ord og andre materialer. Smeden er bygget af sit værktøj, og hans erindring er gjort af tømmer, spoler og bånd af metal. I hånden har han en lokkedorn, en fusthammer og en stillestok."

NABOER

(i samarbejde med Sanne Flyvbjerg)

 

"Huset er stedet er boligen er hjemmet, og hjemmet ligger i landsbyen, hvor naboerne har rod. De bygger mellem asketræer og frugt, imellem gamle gårde, frysehuse og arealer, der er vokset til med nælder. De river noget gammelt ned og bygger nyt med naboer, flamingo, tømmer, stål og en lille smule tegl. De er matriklen i midten, og naboerne er alt det uden omkring og imellem bærende bjælker."

 

Alle tekster kan læses på sanneflyvbjerg.dk

MINDEVÆRK, HVIDKILDE SAVVÆRK

ModStrøm, Svendborg Kommune, Fyn

 

 

LUTHER 2017

Vejle kunstmuseum, Vejle

 

 

THE RAINDROP TECHNIQUE

Odense Kunsthal ULYS, Odense

 

OUR OFFICIES HAVE HARDWOOD FLOORS

Dunkers Kulturhus, Helsongborg, Sverige

 

EGERUNDELLEN

Udsmykning, Sanderumskolen, Odense